Nyhetsbrev februari 2011

Nyhetsbrev
24 Februari 2011

Nyhetsbrevet handlar denna gång om:

TPA-utredningen närmar sig målsnöret
Utredningen om TPA, tredjepartstillträde, är inne i sitt kanske mest intensiva skede. Den 30 april är det dags att överlämna förslagen till regeringen. Vår förväntan och förhoppning är att utredningen ger svar på frågan hur TPA ska införas.

Fjärrvärmen i Danmark – exemplet Köpenhamn med daglig handel av värme
Fjärrvärmen spelar stor roll i det danska värmesystemet. I Köpenhamn värms 98 procent av bostäderna med fjärrvärme. Man har etablerat en producentmarknad med en handelsplats där värmen upphandlas dagligen från leverantörerna för att optimera systemen.

Regionalt fjärrvärmenät i Blekinge
Södra Cell levererar från sin massafabrik i Mörrum 175 GWh årligen till fjärrvärmen i Karlshamns kommun. En ny ledning planeras i en första etapp till Olofströms kommun i norr för att sedan kunna följas av en fortsatt utbyggnad mot Ronneby i öster och Sölvesborg i väster. Allt försörjt med restvärme från massafabriken.

Stor majoritet av svenskarna vill ha samma konkurrensvillkor i alla fjärrvärmenät
Industrigruppen Återvunnen Energi och Fastighetsägarna har via SKOP undersökt allmänhetens syn på konkurrens i stora och små fjärrvärmenät.

Notiser
HSB sanktionerar inte prövning av fjärrvärmeprisändringar

Sopor importeras till Sverige

Ladda ner hela nyhetsbrevet här!