Nyhetsbrev december 2010

Nyhetsbrev
22 December 2010

Nyhetsbrevet handlar denna gång om:

Årets julklapp – och nästa års
Årets julklapp är en ipad eller läsplatta. Den kommer att påverka de traditionella medierna som måste välja strategi i det nya medielandskapet. För fjärrvärmen ändras förutsättningarna med tredjepartstillträde eller TPA och då måste hela branschen anpassas till en marknad i konkurrens. Låt oss hoppas att nästa års julklapp stavas TPA!

Beslut i Europaparlamentet om konkurrens i fjärrvärmen
Efter förslag av den svenske europaparlamentarikern Gunnar Hökmark tog Europaparlamentet ett beslut att fjärrvärmen ska konkurrensutsättas som en del av ökad energieffektivisering.

Pilkington Floatglas – lade grunden till fjärrvärmen i Halmstad
När Pilkington Floatglas etablerades i Halmstad 1976 var det också embryot till att ett lokalt fjärrvärmenät byggdes upp. Nätet fick sin värme från industrin i form av restvärme. Med tiden byggdes det lokala nätet ihop med fjärrvärmen i Halmstad.

Ladda ner hela nyhetsbrevet här!