Nyhetsbrev maj 2008

Nyhetsbrevet handlar denna gång om:

– Ledare: Vi kan erbjuda ett uppvärmningsalternativ helt utan utsläpp. Sett i både ett samhällsekonomiskt och miljömässigt perspektiv är det tveksamt att inte nyttja kapaciteten restvärme till hundra procent. Vi kan erbjuda ett uppvärmningsalternativ helt utan utsläpp.

– Kommunal sopförbränning kan utsättas för konkurrens. En konsekvens av det så kallade deponeringsförbudet av sopor är att allt fler kommuner satsar på egen sopförbränning. Detta kan dock ändras efter en dom i Regeringsrätten som innebär att kommuner inte kan räkna med att ha monopol på hushållens avfall.

– Förslag till ny fjärrvärmelag. Regeringens proposition till ny fjärrvärmelag kommer att behandlas av riksdagen den 8 maj om allt går som planerat.

– Staffan Karlsson ny ordförande för Industrigruppen Återvunnen Energi. Staffan Karlsson är teknisk chef på Pilkington Floatglas AB i Halmstad sedan över tio år.

– Fjärrvärmen i debatten: ERA 2008:3, Elskatten leder till energislöseri. Dagens Industri 12 april, Så stoppas monopolens ohemula fjärrvärmepriser.

Ladda ner nyhetsbrevet här!